onsdag 19 augusti 2009

Vancouver: Maten

Detta inlägg är tillägnat Ingemar, som sa att han minns de platser han besökt med hjälp av maten :)

Jag kände att jag var tvungen att vara lite nordamerikansk så jag har tagit en ”take-away” på Subway och ätit på Burger King. Den senare därför att Niklas och Mathias ville äta där… Jag äter ju ogärna snabbmat i form av hamburgare, kebab eller pizza. Och så har jag tagit en chai latte från det kanadensiska Blenz coffee. Den var inget speciellt, osötad när jag behövde sötad. I Stanley Park tog jag mig en liten fika, en Ben & Jerry’s glass.

Sen har jag varit lite internationell när jag, Niklas och Mathias åt på en grekisk restaurang. Jag åt souvlaki. Dessutom tog jag en ”take-away” från något som verkade vara sydösteuropeiskt, någon form av pita, där de sa sig göra ”nyttigare” snabbmat. Jag åt det vid havet och det smakade alldeles utmärkt.

Pengaspenderande Anna besökte också en finare restaurang den kvällen hon besökte Granville Island. Eftersom Anna inte har någon föräldraplånbok med sig så tog hon vad som visade sig vara en förrätt, men hon fick pommes frites till så hon blev mätt. Restaurangen var havsfokuserad och det fanns många saker på menyn som lät underbara, så om Anna hade haft med sig föräldraplånboken hade det både blivit dyrt och supergott.

En kväll åt jag på The Old Spaghetti Factory. Jättemysig restaurangmiljö. Jag åt spaghetti with meatballs. Slutsatsen är den att italienska/internationella köttbullar inte är svenska köttbullar. Svenska köttbullar ska det vara! The Old Spaghetti Factory finns även i Banff, och på ytterligare några ställen i Kanada.

Första kvällen i Vancouver åt jag, Niklas och Mathias på någon slags sportbar/pub. Men den har inte lämnat några större intryck så därför nämner jag den bara i förbifarten ;) Något som däremot är värt att nämna är ett ställe som jag åt lunch på. Billigt, gott och mättande. Jag åt en vegetarisk soppa och en tonfiskmacka.

I Kanada så är det dricksen som servitören lever på. Dessutom måste han eller hon ge en viss summa till kocken och alla andra som jobbar på restaurangen. Om servitören inte får någon dricks får han eller hon ta pengar ur egen ficka för att kunna betala dessa… Man ska ge 10-15 % i dricks.

1 kommentar:

  1. Föräldraplånboken ler. Blir dock nyfiken på vad det kan vara...

    SvaraRadera