För åtta personer.
Skala och koka cirka 12 potatisar.
Bryn, i olja i en panna, 700 gram köttfärs, 2 stora hackade lökar och 500 gram grönsaker i mindre bitar (till exempel morötter, broccoli och blomkål). Enligt receptet ska man steka i omgångar (alla ingredienser för sig), men jag blandade allt på en gång och stekte i omgångar (en tredjedel av allt per gång). Så det spelar nog ingen riktig roll :)
Salta och peppra.
Rör ihop färsen, löken och grönsakerna (om du har separerat dem) i pannan.
Rör ner 3 msk mjöl och häll på 4-5 dl vatten. Smaka av med soja och lite nersmulad buljong och, om man vill, några matskedar crème fraiche. (För övrigt så har jag inte hittat någon crème fraiche här, finns det på den nordamerikanska kontinenten? Är det ett svenskt fenomen?)
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg grönsaks- och köttblandningen i en ugnsfast form.
När potatisen är färdigkokad: Häll av vattnet och mosa potatisarna (det funkar ganska bra med en vanlig gaffel).
Bred ut potatismoset som ett lock över grönsaks- och köttblandningen.
Strö över paprikapulver och örtsalt över potatisen (vilket jag totalglömde, men det smakar bra utan).
Skjuts in i ugnen och skjuts ut ur den efter 30 minuter.
Servera (med sallad)!
Skala och koka cirka 12 potatisar.
Bryn, i olja i en panna, 700 gram köttfärs, 2 stora hackade lökar och 500 gram grönsaker i mindre bitar (till exempel morötter, broccoli och blomkål). Enligt receptet ska man steka i omgångar (alla ingredienser för sig), men jag blandade allt på en gång och stekte i omgångar (en tredjedel av allt per gång). Så det spelar nog ingen riktig roll :)
Salta och peppra.
Rör ihop färsen, löken och grönsakerna (om du har separerat dem) i pannan.
Rör ner 3 msk mjöl och häll på 4-5 dl vatten. Smaka av med soja och lite nersmulad buljong och, om man vill, några matskedar crème fraiche. (För övrigt så har jag inte hittat någon crème fraiche här, finns det på den nordamerikanska kontinenten? Är det ett svenskt fenomen?)
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg grönsaks- och köttblandningen i en ugnsfast form.
När potatisen är färdigkokad: Häll av vattnet och mosa potatisarna (det funkar ganska bra med en vanlig gaffel).
Bred ut potatismoset som ett lock över grönsaks- och köttblandningen.
Strö över paprikapulver och örtsalt över potatisen (vilket jag totalglömde, men det smakar bra utan).
Skjuts in i ugnen och skjuts ut ur den efter 30 minuter.
Servera (med sallad)!
Ps. Denna mat passar nog mormor & morfar alldeles utmärkt, mamma! Ds.
tack f tipset!
SvaraRadera